Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie valt vaak erg mee

schade

Stap jij de auto in zonder dat het voertuig verzekerd is? Dat lijkt ons niet toch? Waarom nog steeds zoveel ondernemers wel werkzaamheden uitvoeren zonder een deugdelijke verzekering is ons niet helemaal duidelijk.. Als je een zakelijk voertuig hebt, dan is die waarschijnlijk wel gewoon verzekerd.

Maar veel ZZP’ers en kleinere ondernemers hebben geen WA verzekering voor werkzaamheden die ze namens hun bedrijf uitvoeren. Toch jammer, want als jij bijvoorbeeld bij een klant iets stuk maakt tijdens je werkzaamheden dan ben je toch mooi zelf verantwoordelijk voor de schade. En dat terwijl de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie echt enorm meevalt.

Welke schade kan er ontstaan?

schadeHet verschilt natuurlijk enorm per branche wat voor schade je kunt maken als je bij een klant over de vloer komt. Maar laten we eens een aantal voorbeelden noemen aan de hand van een bepaalde branche. Stel dat jij stukadoor bent en voornamelijk bij particulieren over de vloer komt. Het is dan mogelijk dat je misschien een beetje materiaal knoeit op dure apparatuur waardoor het defect gaat. Maar je kunt bijvoorbeeld ook de verf over de bank heen laten vallen. Er zijn veel verschillende situaties te bedenken. Als bedrijf of ZZP’er ben je hier dan zelf voor verantwoordelijk. Je zult uit eigen zak de kosten moeten betalen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heb je dit soort zaken afgedekt. In feite is het dus een WA verzekering. Vergis je overigens niet dat hiermee alles is gedekt. Als jij namelijk fouten maakt in de werkzaamheden, of bijvoorbeeld verkeerde adviezen geeft is dat niet gedekt. Daarvoor is er de optie om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De meeste ondernemers die serieus zijn kiezen er dan ook voor om beide polissen af te sluiten. Vaak kan dit in een soort ondernemerspakket worden gegoten en daarmee zijn de kosten een stuk lager per polis.