Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie valt vaak erg mee

Wel eens stilgestaan bij de schades die je tijdens het uitvoeren van je beroep als ondernemer zou kunnen maken? Dat zijn er best een hoop! Eigenlijk wil je jezelf daar natuurlijk helemaal niet mee bezighouden. Toch is het wel verstandig er iets voor te regelen. Dat kan problemen in de toekomst voorkomen.

Een goede polis om af te sluiten is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Je kunt het in feite vergelijken met een WA verzekering. Dan niet voor je auto, maar voor dingen die je kapot maakt tijdens je werkzaamheden. Dit wordt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoemd. Het is het absolute minimum dat je moet hebben als zelfstandige. In feite kun je er echt niet meer zonder in deze tijd. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie is overigens vaak ook niet heel erg hoor. Je slaat je zelf voor de kop als je het op een bepaald moment nodig hebt en het niet hebt om een paar tientjes per jaar te willen besparen.

Geen verplichting

Er is overigens geen verplichting om een dergelijke polis af te sluiten. Wel raden veel ondernemers het aan. Ook kan het soms verplicht worden gesteld door bijvoorbeeld een brancheverenging. Als je daar bij wilt aansluiten zul je een dergelijke polis moeten hebben. Doe wat research naar de diverse opties. Je kunt naar de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook nog kijken naar andere polissen. Bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld een adviserend beroep beoefend vanuit je bedrijf.

Tags: , , , ,