Zorgeloos ondernemen met Payroll

Je bent ondernemer en je hebt grote plannen voor je bedrijf. Je wilt dat je bedrijf doorgroeit en daar heb je werknemers voor nodig. Maar ja, als je elke werknemer een vast contract aanbiedt loop je ook zekere risico’s.

Want wat doe je als het even wat minder goed gaat met je bedrijf? Om nog maar niet te spreken over de hele administratie die er bij komt kijken als je werknemers in dienst neemt. En dat is dus precies het voordeel van ondernemen met payroll bedrijven.

Geen werving en selectie

Als je werknemers inhuurt via de payroll constructie betekent het dat de werving en selectie van de nieuwe medewerkers jouw verantwoordelijkheid zijn, maar dat ze vervolgens op de loonlijst van de payroll organisatie komen te staan. Dit heeft als groot voordeel dat je een heleboel werk én zorgen uit handen worden genomen. Je hoeft geen salarisadministratie bij te houden, geen jaaropgave te maken, inzet van de arbodienst te regelen bij ziekte en ook de doorbetaling is dan gewoon geregeld via de payroll organisatie.

Andere contracten

Doordat er voor payrollmedewerkers andere contracten mogelijk zijn ben je als werkgever veel flexibeler en kun je beter omgaan met drukke en minder drukke seizoenen of een mindere periode in de branche. Een payrollmedewerker kan tot vijf en een half jaar ingezet worden, ideaal dus als je functies hebt die flexibel ingevuld kunnen worden.

Zo zie je maar, dat je door het inzetten van een payroll Nijmegen organisatie zorgeloos kunt ondernemen. Jij kunt doen waar je goed in bent, namelijk ondernemen, terwijl je weet dat de zorg voor je werknemers in goede handen is.

Tags: , , , , ,